Chec aperitiv cu praz si telemea

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2016 | 6351 vizualizari

 

Rapid, simplu si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 2 fire de praz(200 g)
  • 200 g telemea
  • 2 morcovi
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • 7-8 linguri de faina
  • un ou
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • 1/2 legatura marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu praz si telemea:

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.

Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie.Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna .Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita sa se raceasca compozitia.  

Cand s-a racit, punem compozitia de praz intr-un castron  si adaugam oul batut cu furculita,branza sfaramata si amestecam bine.Condimentam cu piper ,adaugam  mararul tocat apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge.

Punem compozitia intr-o forma mica de chec( 25x8x5 cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam checul sa se raceasca in forma (eu nu am avut rabdare) apoi il scoatem ,il feliem si il servim .Pofta buna!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu praz si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

Catalina L 1

17.01.2016, 18:17

f reusit

Rocsi 1

17.01.2016, 19:27

anca_rm 1

18.01.2016, 09:07

ce gustos trebuie sa fie checul asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele